torsdag 18 juli 2013

Tio vilda.






Idag blir Elvin 10 månader. Jag tror att han kände på sig att det var en speciell dag idag för han vaknade på lite fel sida. Lite extra vild och gnällig. Ingen bra kombo. Vildheten leder lätt till olyckor och då blir det dubbelgnäll. Vi är annars ganska förskonade från gnället för tillfället. Han blir mest tjurig när vi säger "aja baja" och sånt. Om han inte skrattar åt oss vill säga, för det händer ju typ varannan gång och lite extra när han är trött.

Det känns som att det blir mer och mer att skriva för varje månad. Det händer ju så mycket hela tiden nu. (Och jag är ju lite dålig på att uppdatera här och får då lite mer att skriva ner nu...)

Vi var på Öland förra veckan och allt gick över förväntan med Elvin. Bilresorna klart godkända, knappt inget gnäll alls (förutom ett litet bryt strax innan Målilla på hemvägen.) Vi fick upptäcka att vår vilding är lika vild i havet som på land. När han fick syn på vattnet så kröp han sitt snabbaste ner och bara fortsatte att krypa. Fram och tillbaka längs vattenbrynet men även rakt ut i vattnet. Det var bara att agera mur och hålla koll varenda liten sekund. Sanden var mest bara rolig att stoppa i munnen. Vi höll till en bit från vattnet i gräset på en stor filt. Många timmar där blev det så Elvin passade på att träna på att ställa sig upp från huksittande till stående. Det går bättre och bättre för varje dag men han är ganska ostadig fortfarande. Våghalsig som han är han han även testat att ta ett steg framåt. Utan resultat. Rakt ner på rumpan bara.

Det enda som gick sådär under Ölandsveckan var sömnen. Jisses vilka rekordläggningstider vi gjorde! Nytt rekord varje kväll. Puh. Och han vaknade rekordtidigt också. 5:20 var ingen höjdare... Men värmen och ljuset och en oskön resesäng kanske kan vara anledningen. Det har varit bättre sen vi kom hem men fortfarande svajigt. Han måste läggas vid exakt rätt tillfälle för att inte bli övertrött och gråtig. Vi sitter fortfarande kvar brevid sängen när han äter välling och går ut när han somnat men jobbar på det.
Ikväll lyckades jag dock få till läggningen klockrent och det var längesen. Han somnade typ under tiden han drack sin välling och vaknade inte till när den var slut. Och klockan var 18:45. Det kanske är det som är grejen, lägga honom lite tidigare. Vi har kört på med klockan sju nästan oavsett hur dagen sett ut men inte tänkt på att han tom kan vara trött innan.

Han äter mer och mer vuxenmat och är ganska glupsk. Men det går nog åt med tanke på hur mycket han gör av med. Roligast just nu är (fortfarande efter flera månader) att leka med sladdar, snören, skärp, ja allt som är långt och går att bita i. Och att kasta sig hej vilt fram och tillbaka på täcken, kuddan, filtar är extremt kul. Han gör även nåt liknande i sängen när han är trött för att inte somna eller nåt (vi undrar verkligen för det ser inte friskt ut) och det han än så länge kostat honom ett jack i ögonbrynet. Jag fasar för vad som komma skall. Idag fick jag även torka blod och sätta plåster på ena långfingret efter en liten olycka med en pantburk. Mycket blod på en vecka men man vänjer sig märker jag.

Älskade lilla vilddjur alltså.

Inga kommentarer: