måndag 18 mars 2013

Halva första året.


Japp, idag blir Elvin 6 månader och det var som att han kändes större när han vaknade i morse. Han firade dagen till ära med att äta sin första portion riktig mat, på burk. Och det gick hem! Han har även fattat galoppen med gåstolen på riktigt idag och far fram som en raket. I köket river han ned handdukar och krockar med stolsben. Skitkul tycker Elvin!

Ja, annars är han en rätt glad liten kille. Med humör. Oj oj oj, vad han kan bli arg. Och när något inte passar skriker, i falsett. Om jag inte redan hade haft tinnitus alltså... Eftersom att han har lärt sig att sitta så är det tråkigt att ligga ned, såklart, så liggdelen till vagnen rör för ett par veckor sedan. Men han är inte helt stadig när han sitter så selen är flitigt använd.

Han har även börjat ta sig framåt på golvet. På rätt underlag. Men det går extremt sakta och då hinner killen med kort tålamod knappt börja åla förrän han skriker.

Vad gäller nattsömnen är det fortfarande si och så. Men det första målet mat runt tolv-ett gick så mycket smidigare att jobba bort än jag hade tänkt. Sen vaknar han minst två gånger mellan fyra och sex men det ger sig väl nån gång.

Jag undrar vad som väntar den kommande månaden med tanke på vad som hänt på bara de senaste veckorna... Underverk av vårt lilla underverk!

På ena bilden käkar han sin första majskrok någonsin. Det är så häftigt det där med att dom små liven gör allt för första gången.

Hej svejs!

1 kommentar:

Karolina sa...

Grattis till lilla Elvin!

Vill bara flika in med ett litet tips... Vet inte om hans mage tjorvar fortfarande, men om den gör det så var lite uppmärksamma på dessa majskrokar. Siri har också känslig mage och minsta lilla majskroken gjorde henne stenhård och på väg till förstoppad. Tydligen är majs väldigt stoppande för våra små, speciellt om man är känslig.

Sköt om er!